Termékeink
Vakolóprofilok és kiegészítők
TYPAR® PRO 125
 

 

Anyaga: Nem szövött, hõkötéssel készülõ PP fátyol. Geotextíliához hasonló, de annál nagyobb szilárdságú és kisebb nyúlású védõ, elválasztó, szûrõ réteg. A természetben elõforduló savak és alkáliák nem károsítják. Gyökérálló, baktériumoknak ellenáll. A finom szemcsék megszûrése mellett stabilizáló hatású is, jelentõs mértékû oldalirányú erõk felvételére is képes.
Alkalmazási területe: Tetõteraszok, fordított rétegrendû, leterhelt lapostetõk hõszigetelésre fektetve megakadályozza a finom kavicsszemcsék bejutását az XPS hõszigetelõ lapok közé, megóvja az alatta lévõ hõszigetelõ táblákat vagy vízszigetelõ lemezeket a mechanikai hatásoktól. Zöldtetõkben beépítve megakadályozza a humusz lemosódását a vízelvezetõ (vagy vízmegtartó) pl. TERRAPLAST® PLUS S20P rétegbe, vagy gyökérvédelmet biztosít. Épület körüli szivárgórendszerek elemeként és egyéb mélyépítési munkáknál a geotextíliához hasonlóan filterként használják, megakadályozva azt, hogy a durva kavics vagy zúzalékrétegbe a csapadék vagy a talajvíz által szállított finom talajszemcsék bemosódjanak. Használatával csökkenthetõ a szivárgókavics mennyisége, növelhetõ a drén hatásfoka és élettartama (nem tömítõdik el). Kiselemes térburkolatok vagy gépkocsi behajtók alatt az említett szûrõ funkció mellett megakadályozza az altalajból a növények felszínre jutását, a burkolat kõzúzalékának talajba fúródását és az ebbõl adódó egyenetlen süllyedését, valamint azt, hogy a különbözõ ágyazó rétegek egymással elkeveredjenek. Kertészeti felhasználás során a TYPAR® geotextíliával körbevett humusz nem mosódik össze a környezõ rosszabb minõségû talajokkal. A telepített növényzet talajának minõsége tovább fenntartható, megakadályozza az eróziót.
Beépítési szabályok: A TYPAR® leterítése elõtt el kell távolítani az aljzat összes olyan szennyezõdését, ami az anyag átlyukasztását eredményezheti. A TYPAR® ollóval vagy éles késsel szabható. Ragadós agyagba vagy iszapba nem rakható. A lemezeket egymáson 30 cm széles egyszerû átlapolással toldani. Tartós napsugárzástól védeni kell.

Mûszaki adatok:
Szélesség: 2 m  
Hosszúság: 25 m 

Egységsúly: 125 g/m2

Szakító szilárdság: 8,5 KN/m

Szakadási nyúlás: 52 % 

Pecsétnyomás állás (CBR EN ISO 12236): 1275 N

Bemutatkozás  :  Termékeink  :  Értékesítés  :  Kapcsolat
Cím: 8100 Várpalota, Péti út 1520 hrsz. Tel.: (06 88) 470-510 Fax: (06 88) 372-265 Mobil: (06 30 485 4169) E-mail: thermovar@invitel.hu